Jaarrekeningen

Mogen wij u helpen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord om onze diensten toe te lichten.

Jaarrekeningen

Jaarrekening samenstellen
Door het goed inrichten van uw financiële administratie en robotic boekhouden houden wij samen met u gedurende het jaar de vinger aan de pols. Gedurende het jaar bespreken wij de ontwikkelingen, aandachtspunten en kansen met u. Een jaarrekening bevat voor u geen verrassingen meer, maar is een slotstuk en bevestiging.

 

Het rapportcijfer van Graydon kan uw kansen vergroten of verkleinen in een offertetraject of aanbesteding”

 

Jaarrekening in het maatschappelijk verkeer
De jaarrekening is een belangrijke bron van informatie voor het maatschappelijk verkeer. Zo worden uw cijfers door informatiehandelshuizen zoals Graydon en Atradius gebruikt om uw onderneming een rapportcijfer te geven. Dit wordt ook wel creditrating genoemd.

Bij aanbestedingen of offertetrajecten kan dit rapportcijfers in uw voordeel of nadeel werken en uw kansen op de opdracht vergroten of verkleinen. Kleine aanpassingen in uw jaarrekening kunnen al van grote invloed zijn op uw rapportcijfer. Wij weten aan welke knoppen er gedraaid moet worden om uw cijfer te verbeteren.

Fiscale, commerciële en bancaire balansen
De professionals van Kramer & Remery hebben een goede kennis van fiscale, commerciele en bancaire balansen. Door deze kennis zijn wij in staat om vanuit een helicopterview de balans van uw onderneming te bekijken. Zo kunnen wij u inzicht geven wat de impact is van beslissingen op de verschillende balansen zodat u een bewuste keuze kunt maken.

Fiscale jaarcijfers, bijlage bij de aangifte
Voor veel ZZP-ers is het opmaken van een jaarrekening op basis van boek 2 titel 9 en voorzien van een samenstelverklaring niet nodig. Het opstellen van een fiscale balans voor de aangifte inkomstenbelasting is vaak voldoende. Dit noemen we de bijlage bij de aangifte. Door te kiezen voor een bijlage bij de aangifte kunt u kosten voor het opstellen van uw jaarcijfers besparen.

SBR en bankenrapportage
Goed geautomatiseerd zijn en gebruik maken van de nieuwste technieken is voor ons belangrijk. Uiteraard zijn wij Standard Business Reporting (SBR) compliant en kunnen uw jaarcijfers in SBR aanleveren bij de overheid en banken (bancaire jaarrekening).