Financiering

Mogen wij u helpen?

Wij staan u graag persoonlijk te woord om onze diensten toe te lichten.

Financiering

Financieringsanalyse
Een geslaagde financieringsaanvraag betekent dat u de regie in handen houdt en u als ondernemer aan het roer staat. Transparant worden uw ondernemersplan en uw ondernemerskwaliteiten toegelicht. Onze adviseurs leggen de verbinding met de kredietverstrekkers en weten welke aspecten toegelicht moeten worden om de financieringsaanvraag te laten slagen.

We kijken niet alleen naar de cijfermatige onderbouwingen maar ook naar de structuur en kwaliteiten van uw bedrijf. De mensen achter het bedrijf geven de doorslag.

Ook na het verstrekken van de financiering blijven onze adviseurs betrokken met periodieke monitoring van de resultaten en kasstromen. Wij vinden het belangrijk om een vinger aan de pols te houden, want krediet verkrijgen en behouden betekent een continue monitoring van uw performance, benchmarkgegevens en concurrentie analyse.

Krediet moet je blijvend managen door te samenwerken in de financieringsketen
Hoe wij dat doen? Door tussentijds de behaalde resultaten en kasstromen te monitoren. Waar nodig informeren wij periodiek uw huisbankier, kredietverzekeraars zoals Coface, Euler Hermes, Atradius en/of informatiehandelshuizen, zoals Graydon, Dunn & Bradstreet. Zo bouwt u vertrouwen op en ontstaat een stabiele relatie, zonder een te grote afhankelijkheid van één kredietverstrekker.

Zonder credit rating geen financiering
Hoe bepaalt uw kredietverschaffer secuur het rapportcijfer van uw onderneming? Iedere onderneming heeft inmiddels een rapportcijfer. Een zogenaamde credit rating. Iedere bank is vanuit de aangescherpte Basel-richtlijnen verplicht uw bedrijf van een rating of scoring te voorzien. De kredietverstrekkers managen de kredietrisico’s op basis van deze credit ratings.
Onze financieringsaanvragen worden dan ook vergezeld van een credit rating analyse. Kramer & Remery heeft de expertise om gecertificeerde credit rating analyses te maken. Samen met u en uw bankier bespreken wij de uitkomsten, waardoor het risicoprofiel op maat kan worden gezet. Onze credit rating analyse kan net de doorslag geven uw bedrijf krediet te verstrekken.